Οι ιδέες...

Μπορείτε να αντισταθείτε στην εισβολή των στρατών, αλλά είναι αδύνατο να αντισταθείτε στην εισβολή των ιδεών...

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Έκδοση του Συλλόγου: Ποιητική Ανθολογία του Νομού Πέλλας 2005




"Ποιητική Ανθολογία του Ν.Πέλλας" - 2005

Υπεύθυνος για την έκδοση είναι ο Σύλλογος Φίλων του Βιβλίου, που δραστηριοποιείται στην πόλη των Γιαννιτσών, αλλά απλώνει πάντα τα ενδιαφέροντά του και σε όλο το νομό με ιδιαίτερη ευαισθησία και αγωνία για τη διάδοση του καλού βιβλίου.

Πρόκειται για την 2η εκδοτική δουλειά του Συλλόγου. Τη χαρακτηρίζει η καλαισθησία και το λεπτό γούστο, ξεκινώντας από τη φιλοτέχνηση του εξωφύλλου, που έγινε από την Κορδολαίμη Ελένη, και προχωρώντας στο εσωτερικό της έκδοσης, αποδεικνύοντας πως η ποιότητα μπορεί να συμβαδίζει με την εμπορικότητα.

«Η θεματολογία είναι ποικίλη και καλύπτει ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων. Η έκδοση περιλαμβάνει ποιήματα δημιουργών που σχετίζονται με το νομό μας είτε «εξ αίματος είτε εξ αγχιστείας». Συμπεριλαμβάνονται ποιητές που κατάγονται από το νομό μας, αλλά και όσοι κατοικούν στα γεωγραφικά του όρια. Δεν υπήρξε πρόθεση να αξιολογηθούν τα ποιήματα με αυστηρά τεχνοκριτικά μέτρα. Ο αναγνώστης, που είναι και ο τελικός αποδέκτης, είναι αυτός που θα κρίνει, αλλά και θα απολαύσει το απόσταγμα της «τόλμης και του πνεύματος, διασαφηνίζει στον πρόλογο της έκδοσης η φιλόλογος Πασχούδη Μαρία και Β' Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Βιβλίου, κατά το έτος έκδοσηςτου βιβλίου 2005.

Διόλου τυχαία η ποιητική ανθολογία είναι αφιερωμένη στον Μενέλαο Λουντέμη, που κατάγεται από τον Εξαπλάτανο Αλμωπίας, και περιλαμβάνει ως εναρκτήριο ποίημα τον «Προσανατολισμό» του, ποίημα που σηματοδοτεί και τον προσανατολισμό της έκδοσης, καθώς ο κάθε δημιουργός ανάβει το δικό του Φάρο στην περιπλάνησή μας στον κόσμο.

Το βιβλίο έντυσε με σχέδιά της η Κορδολαίμη Ελένη,την οποία ο σύλλογος Φίλων Βιβλίου ευχαριστεί εκ βαθέων για την προσφορά της.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου