Οι ιδέες...

Μπορείτε να αντισταθείτε στην εισβολή των στρατών, αλλά είναι αδύνατο να αντισταθείτε στην εισβολή των ιδεών...

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Σιδέρης Ντιούδης - Βραδυπορία της Στιγμής



Ο Σιδέρης Ντιούδης εξέδωσε την πρώτη ποιητική συλλογή του το 2006 με τίτλο Ελεύθερη Πτώση και απέσπασε το Βραβείο Νέων Ποιητών στο 23ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Ποίησης και Λογοτεχνίας. Η βράβευση ήταν απόρροια σταθερής παρουσίας στο χώρο της λογοτεχνίας και δημοσιεύσεων σε περιοδικά, ανθολογίες και ιστοσελίδες από τα πρώτα ποιητικά βήματά του και ακολούθησε άλλες διακρίσεις που είχαν προηγηθεί.

Η βραδυπορία της στιγμής μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αιώρα.

Η συλλογή αποτυπώνει τις προσωπικές διαδρομές του ποιητή άλλοτε σε θέματα διαχρονικού προβληματισμού που εκτείνονται από την έννοια και το ρόλο του χρόνου, τη γραφή και τη δημιουργία, την επιθυμία και την οδύνη της απώλειας μέχρι το φευγαλέο χαρακτήρα στιγμών και συναντήσεων και με άξονα αναφοράς πάντα την συνειδητότητα του υποκειμένου σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, “σημαντικές” ή μη. Με ύφος λιτό, διεισδυτικό και άμεσο καταθέτει τους στροβιλισμούς του στην ανίχνευση της πραγματικότητας.

Ο Σιδέρης Ντιούδης γεννήθηκε στα Γιαννιτσά το 1976. Σπούδασε Βιβλιοθηκονομία και εργάζεται στο χώρο του βιβλίου. Συμμετείχε σε πανελλήνιους διαγωνισμούς ποίησης και απέσπασε επαίνους και βραβεία. Ποίησή του έχει συμπεριληφθεί σε ποιητικές ανθολογίες, περιοδικές εκδόσεις, καθώς και σε ιστοσελίδες. Έχει συνεργαστεί κατά καιρούς με διάφορα περιοδικά (Υποβρύχιο, Index, Sonic) και εφημερίδες ως βιβλιοκριτικός. Υπήρξε μέλος της συντακτικής ομάδας του ηλεκτρονικού λογοτεχνικού περιοδικού "Λέξημα" και συνδιαχειρίζεται το blog www.humantraffic.gr

Το βιβλίο θα το βρείτε στο βιβλιοπωλείο Παίδευσις (Βασιλειάδης, Ελ. Βενιζέλου 78 τηλ. 2382028998)