Οι ιδέες...

Μπορείτε να αντισταθείτε στην εισβολή των στρατών, αλλά είναι αδύνατο να αντισταθείτε στην εισβολή των ιδεών...

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Πρώτη βιβλιοΠαρουσίαση της Νέας Χρονιάς 2013










Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013 ο Σύλλογος Φίλων Βιβλίου  Ν. Πέλλας παρουσίασε  το βιβλίο «Πάντα θα θυμάμαι» της Λεμονιάς Βασιλειάδου. Η Λεμονιά επιμένει να θυμάται, επιμένει να γράφει, επιμένει να μοιράζεται μαζί  μας αρώματα και γεύσεις παρελθόντος, γιατί με αυτά τα υλικά μπορούμε να συνθέσουμε σε πιο στέρεο έδαφος το Μέλλον μας.

Είναι υπέροχο  να έχουμε δίπλα μας καθημερινούς ανθρώπους που κρύβουν μέσα τους ζωντανές τις μνήμες και τη μαγεία των χρόνων που πέρασαν…. της ξένοιαστης εφηβείας, της αθωότητας, της άμεσης ανθρώπινης επαφής.  Είναι ακόμη πιο υπέροχο όταν αυτοί οι άνθρωποι κατέχουν το χάρισμα της Γραφής.

Το βιβλίο μάς θυμίζει συνήθειες που τείνουμε να ξεχάσουμε και Εαυτούς που τους αφήσαμε για χρόνια να παίζουν κρυφτό στην αυλή και να κάνουν κούνια στο δέντρο της αλάνας. Η μητέρα ακόμη μαγειρεύει, όσο χρονών κι αν είναι η Ανάμνηση.  Ο πατέρας απουσιάζει αναπάντεχα. Παραδόξως, όμως, παρατηρεί, με τρόπο που εμπνέει την Συγγραφέα. Πρώτη Πρωταγωνίστρια πάντα η Αγάπη, κρίκος που συνδέει την οικογένεια στις χαρές και στις λύπες.

Με αυτή την μαγική συνταγή γραφής ο Σύλλογος Φίλων Βιβλίου Ν. Πέλλας κάνει  ποδαρικό στη Νέα Χρονιά. Ευχόμαστε πάντα να θυμόμαστε όσα πέρασαν με τρόπο δημιουργικό  και εποικοδομητικό, επενδύοντας πάνω στο Παρελθόν το Παρόν και το Μέλλον μας.